Fotografie

Projectfotografie – reclame, efficiency én verzekering tegelijk.

Sinds 2016 houd ik me als part-time fotograaf en videograaf voor verscheidene opdrachtgevers bezig met het vastleggen van bouw- en infraprojecten. Luchtfotografie afgewisseld met gedegen composities op grondniveau geven een goed beeld van de voortgang, veranderingen en aandachtspunten in dit soort projecten.

Voor een aantal bedrijven verzorg ik opnames die de volledige tijdlijn van het project overspannen, waarbij niet enkel vooropname en oplevering in beeld wordt gebracht, maar ook tussentijdse voortgang kan worden gemonitord en op oproepbasis referentiefoto’s gemaakt worden.
Deze tussentijdse opnamen maken efficiënter plannen mogelijk doordat projectleiders en binnendienst niet langer op locatie een situatie hoeven in te schatten, het beeldmateriaal van de situatie wordt hen digitaal en op afroep aangeleverd zodat op afstand aansturen veel gerichter en betrouwbaarder kan.
Bijkomend voordeel in de uitvoering is dat bijvoorbeeld leiding- of rioleringswerk voorafgaand aan bestratingswerkzaamheden duidelijk en in plattegrondsvorm in beeld kan worden gebracht.
Zo is later op elk moment en vanaf elke plek direct inzichtelijk welke oplossingen er zijn toegepast en waar de leidingen liggen – handig wanneer 2 jaar na aanleg een reparatie of aanpassing moet worden uitgevoerd. Ook, of eigenlijk juist in conflictsituaties kent projectfotografie zijn meerwaarde; het is bij uitstek geschikt om duidelijk aan te kunnen geven hoe de situatie ter plaatse was en is, hoe werkzaamheden zijn uitgevoerd of opgeleverd.

Uiteraard is goede fotografie ook een uitstekend middel om uw werkzaamheden naar potentiële opdrachtgevers te presenteren, waarbij de kijker een duidelijk beeld krijgt van uw capaciteiten en werkethiek. Een aanbestedingspresentatie hoeft niet meer enkel op papier en met verbale toelichting; reeds gemaakte vergelijkbare werken kunnen middels videopresentatie worden aangeboden.

Graag bespreek ik met u de mogelijkheden voor incidentele of structurele opdrachten.
Neem contact op via het formulier op de site en ik neem z.s.m. contact met u op.