Hoofdmenu
Startpagina
Materiaaltips
Reparaties
Over ClubworX
Waarom ClubworX?
Ervaringen van klanten
Contactgegevens
  Startpagina arrow Ervaringen van klanten arrow P. Put, GC Puyenbroeck (BE) hcp 14  
 
P. Put, GC Puyenbroeck (BE) hcp 14 Afdrukken E-mail
Friday 14 November 2008

De eerste twee jaren na mijn gvb speelde ik met een allegaartje van clubs en shafts, en dat beviel me prima. De kortere ijzers kwamen van mijn schoonvader (regular graphite), de i4 was een geleende club van mijn vriendin (ladies shaft). De i3 was een ping eye 2 met stalen shaft, en de wood 3 en 5 wederom uit dezelfde set van mijn vriendin geleend. De driver tot slot had ik op een demodag gekocht, na verschillende drivers geprobeerd te hebben (regular grahite).
Alles ging goed en de handicap zakte vlotjes. Voor elke club had ik wel een beetje een aangepaste techniek, maar who cares? De i5 recht mikken, de i4 blad béétje open, de i3 goed doorswingen, de houten wederom recht en enkel op de tee gebruiken, enz...
 
Maar na een tijdje begon het besef te komen dat ik mijn swing aan mijn clubs aan het aanpassen was, in plaats van mijn clubs aan mijn swing. Ik besloot dus voor een complete set te gaan die op mij was afgestemd, uitgenomen de putter: die gaat goed, dus daar blijf ik af.
 
 
Na wat zoeken op het internet kwam ik Clubworx tegen op golfchat.nl, en hij leek dezelfde visie te hebben - pas de clubs aan aan het mannetje, in plaats van het mannetje aan de clubs. Na wat weg en weer gemail om de aanpak te bespreken, maakten we een afspraak voor een swinganalyse. Tijdens die analyse keken we vanzelfsprekend naar wat het juiste ijzer/lie/grip/shaft/... was. Voornaamste conclusie: ik heb een veel stijvere shaft nodig vanwege mijn swingsnelheid. en om de spreiding wat te verkleinen, werd gekozen voor stalen shafts. Verdere shaftkeuze werd bepaald door gewenste swingweight en balvlucht.
 
Daarnaast keken we ook naar de volledige set-opbouw. Op die manier werden een aantal nieuwe "wapens" in mijn set gestoken: aan het korte eind van de set werden er een aantal wedges bijgestoken (gapwedge, lobwedge) om het scorend vermogen dicht bij de green te verhogen, omdat ik daar nogal veel punten liet liggen. De loft van deie wedges werd mooi aangepast zodat ze in het loft-verloop van mijn ijzers passen. De i3 werd vervangen door een hybride, net als de houten 5, omdat die gemakkelijker te spelen zijn. Voor de houten 3 werd een kleinere kop gekozen zodat de speelbaarheid vanop de fairway verbeterde, en de driver kreeg een nieuwe shaft. We hebben wat gepraat over het driver-clubhoofd, want daar zou een 9.5° mogelijk zijn. Maar om meer controle te houden over de lijn, wilde ik mijn bestaande clubhoofd (10.5°) niet vervangen door eentje met minder loft, iets waar Roderick in mee ging.
Dat zijn dus 15 clubs. Om aan 14 clubs te komen, maak ik een keuze tussen de gapwedge en de hybride 2, afhankelijk van het terrein waar er gespeeld wordt.
 
Na de meting kreeg ik een i6 thuis toegestuurd om te testen op het terrein. Toen alles naar mijn smaak bleek te zijn, werd een volledig nieuwe set volgens mijn specificaties opgebouwd.
 
Resultaat?
 
- de 60° wedge is een voltreffer. Het vertrouwen rond de green is enorm gestegen omdat ik de ballen nu veel gemakkelijker op puttingafstand krijg, ook als er bvb een bunker tussen de bal en de hole ligt.
- voor elk ijzer kan ik nu dezelfde swing gebruiken
- de hybrides zorgen voor gemakkelijke afstand tussen tee en green, daar waar vroeger de i5 de langste volledig betrouwbare club in mijn tas was.
- de speelbaarheid van de houten 3 op de fairway maakt het mogelijk par 5's in twee slagen te halen, en ook vanop de tee is ie een killer dankzij de juiste shaft die er in zit.
- het vertrouwen in de driver is enorm toegenomen: ik durf nu weer voluit te swingen, zonder schrik te hebben voor verlies van controle. Ik begin bewuste draws en fades te spelen, iets waar ik vroeger niet aan durfde denken.
 
Van een aanpassingsperiode aan mijn nieuwe clubs was eigenlijk bijna geen sprake: het tweede rondje met de nieuwe clubs was opnieuw boven de 36 punten...
 
En kers op de taart? Roderick die me na een paar weken mailde om te vragen of alles naar wens was met de nieuwe set, en of er nog kleine aanpassingen dienden te gebeuren. Van service gesproken.

 
< Vorige   Volgende >
 
  Top of page  
 
© 2022 ClubworX - Fitting Solutions