Hoofdmenu
Startpagina
Materiaaltips
Reparaties
Over ClubworX
Waarom ClubworX?
Ervaringen van klanten
Contactgegevens
  Startpagina arrow Materiaaltips  
 
Clubfitting Essentials - Deel 7: Fitting, alleen voor pro's? Afdrukken E-mail
Tuesday 21 August 2007

Wanneer u enigszins bekend bent met de filosofie van ClubworX, is het u waarschijnlijk niet ontgaan; Wij bij ClubworX zijn van mening dat niet alleen lage handicappers, maar juist ook de hogere handicappers voordeel hebben bij golfclubs die op de persoon zijn afgestemd.

Vaak vragen wij spelers “Voor wie is clubfitting eigenlijk zinvol, voor lage of hoge handicappers?”. Uiteraard is het antwoord hier: “Beide”, maar velen zijn van mening dat de winst voor lagere handicappers aanzienlijk groter is dan voor hogere handicappers. Graag zou ik u vragen onderstaande stukje te lezen, en nogmaals over de vraag na te denken.

Lees meer...
 
Clubfitting Essentials - Deel 6: Balkeuze Afdrukken E-mail
Saturday 12 May 2007

Bijna zouden we in deze Custom Fit Essentials de golfbal als onderwerp vergeten, terwijl ook de golfbal een stuk van onze uitrusting is waaraan we bijzonder veel aandacht zouden moeten besteden. Tenslotte zijn er -net als bij ijzers, wedges, drivers en putters- bijzonder veel verschillende golfballen, elk met hun eigen speeleigenschappen en daardoor voor andere spelers en speltypen geschikt. Het vinden van de juiste bal kan helpen in het maximaliseren van controle, afstand en gevoel.

Lees meer...
 
Clubfitting Essentials - Deel 5: Frequency Matching en Spine-Alignen Afdrukken E-mail
Saturday 12 May 2007

Vandaag een stukje over Frequency Matching en Spine-Alignen van shafts. Laten we beginnen bij het begin; buigprofielen en ‘Spines’ van shafts. De USGA (en R&A) stelt in haar materiaalregelgeving dat een golfshaft ‘op elk bewegingsvlak een gelijksoortig buigprofiel moet vertonen’. Hiermee doelt de USGA op het feit dat een shaft, onafhankelijk van hoe hij geïnstalleerd is, altijd hetzelfde buigprofiel zou moeten hebben en dus niet sterker of zwakker mag buigen afhankelijk van de oriëntatie.

Lees meer...
 
Clubfitting Essentials - Deel 4: Driverlengte en sidespin Afdrukken E-mail
Saturday 12 May 2007

In navolging van het voorgaande artikel over Driverloft is het noodzakelijk om ook driverlengte en sidespin onder de loep te nemen.

Sinds de introductie van de eerste ‘grotere’ drivers enkele jaren terug, is er een duidelijke marketingtrend waar te nemen onder de producenten van clubheads. Was het voorheen vooral ‘groter is beter’, nu is het vooral ‘hoger MOI is beter’. Fabrikanten doen er alles aan om ons ervan te overtuigen dat we, om meer rechte ballen te slaan, echt over moeten stappen naar een driver met een MOI-waarde tot dicht bij het maximum toegestane.

Lees meer...
 
Clubfitting Essentials - Deel 3: Driverloft Afdrukken E-mail
Saturday 05 May 2007

Drivers… Meer loft op de driver zou voor bijna alle spelers ook meer afstand betekenen. Om te begrijpen waarom, is het belangrijk om te weten hoe driverloft werkt en belangrijker, hoe het voor ú zou kunnen werken.

Lees meer...
 
 
  Top of page  
 
© 2022 ClubworX - Fitting Solutions